به گزارش مشرق به نقل از جمهوری اسلامی، 'محمد ابراهیم افشاری' روز سه شنبه در نشست هیات بازرسی انتخابات خراسان جنوبی افزود: كیفیت میزان مشاركت مردم در انتخابات مختلف به میزان 'آرای خاموش' مردم باز می گردد كه عده ای در تلاش هستند این مزیان رای را از آن گروه موسوم به 'اپوزیسیون(مخالفان نظام) بدانند در حالیكه این یك تحلیل مغرضانه است.
وی در خصوص اختلاف زیاد مشاركت 85 درصدی مردم در دهمین دوره ریاست جمهوری، با دیگر انتخابات (به جز انتخابات فروردین سال 58) گفت: بررسیها نشان می دهد مردم با اصل نظام جمهوری اسلامی مشكلی ندارند، اما با عملكرد برخی مسوولان در مقاطع مختلف مشكل داشته اند.
افشاری با بیان اینكه یكی از این اختلافات شكاف فكری و ایدئولوژِیكی بود، افزود: این شكاف از زمان حاكمیت دولت موقت آغاز و تا دوران ریاست جمهوری بنی صدر ادامه یافت و در آن دوران مردم نمی توانستند با ایدئولوژی این افراد كنار بیایند و لذا به نشانه اعتراض، مشاركت خود را كاهش دادند.
وی گفت: دومین شكاف جنبه طبقاتی، جغرافیایی و اقتصادی داشت كه از نگاه مردم عملكرد دولت وقت با شعارهای عدالت محوری حضرت امام(ره) و رهبری تعارض پیدا كرده و مهاجرت گسترده روستاییان به شهرها و فقر اقتصادی زمینه های بی اعتمادی مردم را نسبت به مسوولان به وجود آورد.
افشاری افزود: اما عملكرد عدالت محورانه دولت نهم و سفرهای استانی رییس جمهور موجب شد مردم به رفتار دولت اعتماد پیدا كردند و لذا شاهد آن حضور پرشور در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بودیم.
وی گفت: اما با این حال با وجودی كه در این انتخابات میزان مشاركت مردم 85 درصد بود، اما گروهی در داخل و خارج این حضور پرشور مردم را تحت الشعاع بهانه های واهی قرار دادند، در حالی كه بعد مشخص شد اینها به دنبال براندازی نظام بودند.
افشاری افزود: امروز نیز زمزمه هایی از اطراف و از سوی برخی جریانات سیاسی به گوش می رسد كه بیانگر زمینه سازی برای ایجاد یك فضای روانی منفی به منظور دلسرد كردن مردم برای حضور كمرنگ در این دوره انتخابات است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان جنوبی گفت: به عنوان خادمان امین مردم و مجریان قانون، برگزاری انتخابات سالم و با مشاركت حداكثری، مهم ترین تعهد ما به نظام در این حوزه سیاسی است.
وی افزود: رعایت اصل بیطرفی، پرهیز از مشاركت در جلسات تبلیغاتی و ممانعت از صرف امكانات دولتی به نفع نامزد خاص از دیگر وظایف و تعهدات ما است.
وی گفت: هر چند صادقترین ناظران انتخاباتی مردم هستند، اما اعضای هیات بازرسی نیز موظفند ضمن برخورد قاطع با متخلفان، شفاف سازی فضای انتخاباتی را وجه همت خود قرار دهند.
افشاری افزود: تجربه برگزاری 29 انتخابات گذشته نشان می دهد كه معمولا دشمن با شایعه سازی در تلاش است تا یك فضای ناامن انتخاباتی بوجود بیاورد.
وی نسبت به موضوع 'تخلیه تلفنی' به اعضای هیات بازرسی هشدار داد و از آنها خواست تا نسبت به شگردهای خاص به منظور كسب اطلاعات، توجه داشته باشند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان جنوبی خطاب به كاندیداهای انتخاباتی نیز گفت: نامزدهای انتخاباتی موظف هستند در معرفی خود از بهترین و سالم ترین شیوه های تبلیغاتی بهره مند شوند، اما این بدان معنا نیست كه به بهای معرفی و مطرح كردن خود، به دیگر رقبای انتخاباتی تهمت و افترا بزنند.